top of page
Search

Kiitos palveluillemme, sote-uudistus on merkittävä!

Updated: Sep 14, 2023

Palveluista puhutaan usein silloin, kun niistä on kritisoitavaa tai ne puuttuvat kokonaan. Huomiotta jäävät ne, jotka todella toimivat. Sote-uudistus on yksi Suomen merkittävimmistä uudistuksista ja myös arvostelujemme kohteista.


Tällä kertaa, haluan kuitenkin kiittää. 💜Sote-uudistus on yksi Suomen historian merkittävimmistä uudistuksista ja nyt myös arvostelujen kohteista. Varmasti jo siksi, että nämä palvelut koskettavat meitä jokaista. Vaikka tavoitteena olisikin (mielestäni pitäisi olla) sote-alan strategiatason parannukset pistemäisten kehitystoimien sijaan, toimivat yksittäiset onnistumiset korvaamattomina kannustimina. Kokonaisuus ei ole helppo.


Hesari uutisoi kesällä Kivikon terveyskeskuksen upeista tuloksista. Kiireettömän hoidon jonotusaika oltiin saatu laskettua nollaan päivään. Kalasataman 50 päivän jonotusaikaan verrattuna lähes uskomaton saavutus! 👏🏼


Henkilökunnan fyysisellä tiimitilalla oli Kivikon tuloksiin aivan ratkaiseva vaikutus. Asioita pystyttiin tehdä yhdessä ja toimeen tarttumaan heti. Henkilökunnalla oli lisäksi toistensa tuki. Koska sote-uudistuksen yksi tavoitteista on palveluiden entistä parempi yhteentoimivuus ja saumattomuus, koen, että fyysisiä ympäristöjä (sairaalat, terveyskeskukset, palvelutalot jne.) tulisi tuottaa entistä kokonaisvaltaisempina rajapintoina digitaalisten, aineettomien ja aineellisten vuorovaikutussuhteiden välillä. On tärkeä selvittää kuka todellisuudessa tarvitsee hoitoa paikan päällä ja kuka pärjää etänä.


Linkki artikkeliin:Olen henkilökohtaisesti aivan äärimmäisen kiitollinen suomalaisesta terveydenhuollosta. Olen lapsena itse viettänyt kolme viikkoa Jorvin sairaalassa sairastuttuani diabetekseen ja myöhemmin nuoruusvuosinani viikon Invalidisäätiössä. Vaikka itse todella uskon myös vaihtoehtohoitoihin, omiin hoitojaksoihini tarvittiin paljon muutakin kuin hyvään uskomista ja syviä hengityksiä. Tarvittiin fyysistä läsnäoloa ja muita ihmisiä.


Tyttäreni sairasti hurjan RS-viruksen, joka vei hänet teho-osastolle talvella 2021. Eilen oli viimeinen käyntimme Uudessa Lastensairaalassa tautiin liittyen. Annan ULSin palveluiden kokonaisarvosanaksi täydet pisteet. Lapsilähtöisesti ja täydellä sydämellä, joka ikinen kerta. Kiire ei näkynyt koskaan. Ja fyysinen ympäristö on täällä Stenbäckinkadulla, toimivuutensa lisäksi, myös yksityiskohtia myöden upea. 🐠💦


⭐️⭐️⭐️


Digitaalinen maailma ja AI ovat tulevaisuuttamme. Siltikin koen, että kaiken vuorovaikutuksen meille mahdollistaa ihminen. Vaikka Maisa onkin perheelleni tutuin, muistan lämpimimmin Maikin, joka ohjasi askartelukerhoa sairaalakoulussa, kun olin 9-vuotias. Kohtaamisista on useampi vuosikymmen.


Kiitos kaikille terveydenhuoltomme parissa työskenteleville, te teette arvokasta työtä. Potentiaalia on silti, muotoilla palveluista yhdessä entistä parempia.Ps. Upealta kuulostavan OYSin tarinaa seuraan innolla. Suosittelen lämpimästi seuraamaan!


OYS:


12 views0 comments

Comments


bottom of page