top of page
Search

Design high!


Osallistuin perjantaina Helsinki Design Weekin ja Digitalist Group Plcn järjestämään aamiaistilaisuuteen, joka olikin itselleni kuin muotoilun Oscar juhlat! Leijun edelleen tapahtuman jälkimainingeissa. 🥳Tilaisuudessa oli esillä kaupunkimuotoilun inspiroivimpia ja ajankohtaisimpia puheenaiheita, case-esimerkkejä ja edelläkävijöitä - siinä yhtäkkiä noin vain. 🤷‍♀️ Mikko Koivisto ei ollut enää vain nimi bisnes-kirjan kannessa, Sara Ikävalko tutkijan tai Saara-Sisko "Saara" Jäämies podcastin ääninä, vaan he olivat kaupunkilaisina muiden joukossa. Jäin miettimään miksi tilaisuus tuntui niin poikkeukselliselta ja uskon ainakin yhden syistä olleen sen elämäkeskeinen, vaikkakin intohimoinen niin myös herkkä, tunnelma.


Huomasin ettei sillä ollut merkitystä, että edustin tällä kertaa itseäni, monien yritysten ja ihailemieni asiantuntijoiden joukossa. Perjantaina kaikista tärkeintä oli kuunteleminen ja yhteisen tavoitteemme sanoittaminen. Tavoitteen, jossa muotoilualan kehitystarpeita nostetaan esiin ja mahdollisuuksia lausutaan ääneen, kaupunkilaisten kielellä.


Ihmiset ja yhteistyö ovat suuri voimavarani. Oli mahtavaa taas kohdata Nina Urala (ohjasimme yhdessä pieniä jumppakoululaisia yli 20 vuotta sitten), Pia Rantanen (reissasimme yhdessä Lontooseen ja Dubliniin yli 10 vuotta sitten) ja Oona Vuorio Os Johansson (tutustuimme CGIllä kuukausi sitten) ja huomata miten juttu jatkui siitä mihin se viimeksi jäi. Tänäpäivänä tietysti muotoilun lisätwistillä. 😉


"Uudet ideat syntyvät ja leviävät, kun ihmiset ovat lähekkäin."


⭐️⭐️⭐️


Onnea vielä Keskusteluja kaupunkimuotoilusta- podcastista, se on todella meidän kaikkien eduksi 👏🏼 ja kiitos inspiroivista uusista kohtaamisista muun muassa Virve Penttilä ja Jenny Soldan.


Oma erityisosaamiseni on tilallinen palvelumuotoilu, jossa fyysistä ympäristöä muotoillaan, ennakoivasti ja monikanavaisesti, palveluna. Näihin palveluympäristöihin kuuluvat niin myymälät, liike- ja toimilat, terveydenhuollon laitokset kuin myös muut kaupunkilaisille rakennetut ympäristöt. Toivon kokemukseni näiden parissa tuovan paljon lisää tähän yhteiseen kekoon.


Tulevaisuus muotoillaan yhdessä. ♥️Vinkit ja linkit:


Keskusteluja kaupunkimuotoilusta- podcastin 1. jakso:


Kestävää kasvua ja vetovoimaisuutta - uutta kohti! - julkaisu


32 views0 comments

Kommentare


bottom of page