Tapahtumat & työpajat
Inka Saini luennoi ja tarjoaa työpajoja, joissa kehollisuus tuodaan osaksi kestävän tulevaisuuden kehittämistyötä.
​
Inka näkee yhteyden kehoon valtavaksi voimavaraksi ja sen huomiotta jättämisen etäännyttävän ihmiset itsestään, toisistaan ja tulevaisuuden kestävästä elinympäristöstä. Inka uskoo luovuuden olevan yksi tärkeimmistä tulevaisuustaidoista maailmassa, jossa teknologia automatisoi yhä enemmän.
Kuule ja kohtaa- työpaja
1.3.2025
​
Yhdessä organisaatiomuotoilija Outi Kinnusen kanssa
ohjaamassamme työpajassa syvennyimme kysymyksiin:
Mitä on tulevaisuuteen tähtäävä kehittämistyö? Miten luomme uudistuvaa ja kestävää liiketoimintaa?
​
Työpajassa yhdistyivät käytännön harjoitukset, kehollinen työskentely ja inspiroivat keskustelut. Loimme yhdessä tilan, jossa jokainen sai pysähtyä, kohdata ja tulla aidosti kuulluksi. Tutkimme, miten syvä yhteys itseen ja muihin voivat muuttaa vuorovaikutusta niin työssä kuin arjessa.
​
Työpaja synnytti uusia tapoja tehdä yhteistyötä kiireen keskellä – vahvistaen läsnäoloa, kehotietoisuutta sekä rauhaa.
​
​
​

Tila minussa, minä sinussa- työpaja
3.2.2025
​
Osana Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä (ArkMuoto), järjestin Designmuseolla työpajan, joka kutsui osallistujat ainutlaatuiselle kokemukselliselle matkalle tutkimaan jälkiä - niin kehossamme kuin ympäristössämmekin. Työpaja yhdisti kehollisuuden ja luovuuden keskeisiksi tulevaisuuden taidoiksi antaen osallistujille mahdollisuuden vahvistaa yhteyttä itseen, muihin ja ympäristöön.
​
Työpajassa osallistujat pääsivät kehollisten harjoitusten ja luovan ilmaisun kautta tutkimaan jälkiä, joita jätämme ympäristöömme ja toisiimme, sekä jälkiä, joita kannamme itse mukanamme.
Kuinka tämän kaiken voi kääntää voimavaraksi?
​
Työpaja järjestettin pysäyttävän kauniissa Maija Lavosen Hiljaisia monumentteja- näyttelyssä.

Minä, sinä, taide & tila - työpaja
25.11.2024​​​
​
Järjestimnme yhdessä lasitaiteilija ja muotoilija Anu Penttisen kanssa työpajan, jossa kehollisuus, yhteys – ja nyt myös taide – muotoutuivat osaksi tilakokemusta.
Työpajan idea sai alkunsa pohdinnastani: voisimmeko, kuten taiteilijat, tuoda kehollisuuden lähemmäksi arjen muotoilutyötä? Miksi niin usein ohitamme kehomme viisauden ja voiman, vaikka se on alkuperäisin kokemuksemme ympäristöstä ja asuu meissä kaikista lähimpänä?
​
Työpajan keskeisin kysymys olikin: kuinka osaisimme säilyttää lapsuudesta pitkälle aikuisikään, niin luovuuden kuin myös tasapainon (yin ja yang), jossa herkkyys ja vahvuus korreloisivat toisiaan matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta ja elämää?
​
Työpaja järjestettiin Designmuseon FIX-näyttämöllä, aikana jolloin museo oli suljettu muilta kävijöiltä.
